SAKLIG!

En podkast om sakprosa og retorikk – garantert fri for usakligheter. Med professor i sakprosa, Johan Tønnesson, og masterstudent i retorikk og språklig kommunikasjon, Signy Grape, som har med seg en gjest eller to.

Grønn ropert med teksten Saklig! skrevet med store røde bokstaver over roperten. Grønn bakgrunn og rød ramme rundt. Illustrasjon.

Episoder

 • 2. Ytringsfrihet
  20. des. 2021

  Ytringsfrihet! Det vi alle er skjønt enige om at vi vil ha, men der likevel debatten går helt bananas!? Sommerens debatt rundt Ytringsfrihetskommisjonen og den såkalte Sløseriombudsmannen fulgte samme vante logikk. Hvorfor gikk det slik? Kan problemet og svaret ligge i kommisjonens mandat? Gjest er Anja Sletteland, førsteamanuensis i samfunnsgeografi ved Oslomet, forfatter og ekspert på kaosdebatter som Israel-Palestina-debatten og Metoo.

  Se tekstalternativ til episoden.

 • 1. Selvhjelpslitteratur
  6. des. 2021

  Er det innover vi må gå? I en tid der stadig færre leser bøker holder selvhjelpsbøkene stand. Hvorfor er det slik? Og er de veien til lykke, eller til et helvete av selvelskende og narsissistiske individer som gir blaffen i de store problemene på kloden? Gjest er Kristian Bjørkdahl, retoriker, postdok og undervisningsleder på Senter for utvikling og miljø (SUM) ved Universitetet i Oslo, og aller viktigst, ekspert på selvhjelpslitteratur. Han satte seg nemlig fore å lese én selvhjelpsbok i uka i et helt år!

  Se tekstalternativ til episoden.

Mer ...

Abonner på SAKLIG!

Abonner direkte på SAKLIG! fra iTunes Abonner på Spotify

Publisert 6. des. 2021 10:38 - Sist endret 20. des. 2021 11:41