Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• 640imk Ny master i Screen Cultures 30. okt. 2018 11:22

Screen Cultures er et helt nytt og tverrfaglig masterprogram. Det passer for alle som interesserer seg for skjermkulturer, omkring kino, TV, computer eller smarttelefon.

• markering-140618-forum Gratulerer med levert masteroppgave! 14. juni 2018 15:23

IMKs studenter som går ut i arbeidslivet denne våren kan være trygge på at deres kunnskaper innenfor medievitenskap og journalistikk er, og kommer til å bli, en høyt etterspurt vare både i Norge og ellers i verden.

Forskningsarrangementer

• Masteroppgavepresentasjon: ...Men hvem skal se dette her? 17. des. 2018 10:30

Jakob Berg presenterer sin masteroppgave: ...Men hvem skal se dette her? – en analyse av hvordan norske filmprodusenter og distributører definerer målgrupper for sine filmer.

• Masteroppgavepresentasjon: Balansekunst og retorisk spagat 17. des. 2018 12:45

Kristine Welde Tranås presenterer sin masteroppgave: Balansekunst og retorisk spagat. Hvordan den retoriske situasjonen påvirker politiske partiers formidling av holdninger og verdier.

• Masteroppgavepresentasjon: Pressens rolle i #metoo-dekningen 18. des. 2018 10:30

Thea Herstad Moen presenterer sin masteroppgave: Pressens rolle i #metoo-dekningen. En argumentasjonsanalyse av debatten om pressens rolle i metoo-sakene om Trine Skei Grande og Trond Giske

• Masteroppgavepresentasjon: Når avisene rammer inn SKAM 7. jan. 2019 10:00

Odd Kristian Lindebrække Ophus presenterer sin masteroppgave: Når avisene rammer inn SKAM. Framing av suksess-serien SKAM i norske aviser.

• crmi_magazine_01 JOMI: Special Issue Call for Papers 18. jan. 2019 10:00

The Centre for Research on Media Innovations at the University of Oslo invites researchers to submit articles related to the area of Media Innovation and Social Change. Submissions will be peer reviewed and considered for publication in a special issue on this topic in the open-access Journal of Media Innovation.

Authors of accepted papers will be invited to participate in a workshop, as part of the publication process. The workshop will focus on a collaborative review of accepted papers with the intention of developing them for publication in the special issue.

• Masteroppgavepresentasjon: Politisk ukorrekt? 18. jan. 2019 14:30

Marthe Småkasin Lien presenterer sin masteroppgave: Politisk ukorrekt? En analyse av norske toppolitikeres begrepsbruk om hverandre gjennom to stortingsvalg.