Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• 640imk Ny master i Screen Cultures 30. okt. 2018 11:22

Screen Cultures er et helt nytt og tverrfaglig masterprogram. Det passer for alle som interesserer seg for skjermkulturer, omkring kino, TV, computer eller smarttelefon.

• markering-140618-forum Gratulerer med levert masteroppgave! 14. juni 2018 15:23

IMKs studenter som går ut i arbeidslivet denne våren kan være trygge på at deres kunnskaper innenfor medievitenskap og journalistikk er, og kommer til å bli, en høyt etterspurt vare både i Norge og ellers i verden.

Forskningsarrangementer

• Master thesis presentation: Portrayal of women in Nepali movies 12. des. 2018 11:15

Nirmala Adhikari is presenting her master thesis: Portrayal of women in Nepali movies. An analysis of three popular romantic movies.

The presentation is open to public.

• Master thesis presentation: The Struggle for Press Freedom 12. des. 2018 11:15

Simon Chirwa is presenting his master thesis: The Struggle for Press Freedom. Defamation and Press Freedom in Zambia.

The presentation is open to public.

• Masteroppgavepresentasjon: Measurement and evaluation of outcomes 12. des. 2018 13:00

Marte Vasbotten presenterer sin masteroppgave: Measurement and evaluation of outcomes. A study of outcome measurement and evaluation in the Norwegian communication industry, and the attitude towards using standards.

• Masteroppgavepresentasjon: Sort gull og grønt besvær 13. des. 2018 09:00

Sol Sigurjonsdottir presenterer sin masteroppgave: Sort gull og grønt besvær. Retorisk analyse av forhandlingene om«det grønne skiftet» i norsk oljebransje. Presentasjonen har en varighet på opptil 30 minutter og er åpen for alle.

• crmi_magazine_01 JOMI: Special Issue Call for Papers 18. jan. 2019 10:00

The Centre for Research on Media Innovations at the University of Oslo invites researchers to submit articles related to the area of Media Innovation and Social Change. Submissions will be peer reviewed and considered for publication in a special issue on this topic in the open-access Journal of Media Innovation.

Authors of accepted papers will be invited to participate in a workshop, as part of the publication process. The workshop will focus on a collaborative review of accepted papers with the intention of developing them for publication in the special issue.