English version of this page

Filosofisk seminar

Logoen til filosofisk seminar

Filosofisk seminar er en forelesningsrekke som arrangeres av Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK) ved UiO. Seminaret har de siste årene gjestet en lang rekke renommerte filosofer som Charles Taylor, Peter Railton, Galen Strawson, Julia Annas, Martin Kusch, Stephen Darwall, John Sallis og Samuel Wheeler III.

Seminaret holdes som oftest på torsdager fra 14.15 - 16.00 i et av de mange seminarrommene ved Georg Morgenstiernes hus, og etterfølges av en åpen og uformell mottagelse på kjøkkenet i byggets 3. etg. bestående av et utvalg av snacks, frukt og drikke.

Alle er velkomne til seminarene og ingen påmeldning er nødvendig. Studenter er spesielt oppfordret til å delta, og er meget velkomne på mottakelsen etterpå.

Ansvarlige for seminaret er Sebastian Watzl.

Ønsker du å holde deg oppdatert om Filosofisk seminar?

Her kan man melde seg på vår epostliste direkte.

Alternativt kan man sende en mail til Inger Bakken Pedersen.

Kommende

Portrait of Professor Samir Okasha (Photo: University of Bristol).
Tid og sted: 16. mai 2018 10:15 - 12:00, Seminarrom 152 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Samir Okasha, Professor at University of Bristol, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Portrait of Laurie Paul (Photo: University of North Carolina).
Tid og sted: 11. juni 2018 14:15 - 16:00, Seminarrom 152 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Laurie Paul, Eugene Falk Distinguished Professor of Philosophy at the University of North Carolina at Chapel Hill and Professorial Fellow at St Andrews University in Scotland, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Tidligere

Portrait of Michael Neu (Photo: Private).
Tid og sted: 19. apr. 2018 14:15 - 16:00, Seminarrom 205 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Michael Neu, from the University of Brighton, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Portrait of Constance Meinwald (Photo: Private).
Tid og sted: 22. mars 2018 14:15 - 16:00, Seminarrom 152 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Constance Meinwald, Professor at University of Illinois, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Tid og sted: 1. mars 2018 14:15 - 16:00, Seminarrom 152 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Torfinn Huvenes, Senior Lecturer at Umeå University, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.