English version of this page

Filosofisk seminar

Logoen til filosofisk seminar

Filosofisk seminar er en forelesningsrekke som arrangeres av Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK) ved UiO. Seminaret har de siste årene gjestet en lang rekke renommerte filosofer som Charles Taylor, Peter Railton, Galen Strawson, Julia Annas, Martin Kusch, Stephen Darwall, John Sallis og Samuel Wheeler III.

Seminaret holdes som oftest på torsdager fra 14.15 - 16.00 i et av de mange seminarrommene ved Georg Morgenstiernes hus, og etterfølges av en åpen og uformell mottagelse på kjøkkenet i byggets 3. etg. bestående av et utvalg av snacks, frukt og drikke.

Alle er velkomne til seminarene og ingen påmeldning er nødvendig. Studenter er spesielt oppfordret til å delta, og er meget velkomne på mottakelsen etterpå.

Ansvarlige for seminaret er Sebastian Watzl.

Ønsker du å holde deg oppdatert om Filosofisk seminar?

Her kan man melde seg på vår epostliste direkte.

Alternativt kan man sende en mail til Inger Bakken Pedersen.

Kommende

Portrait of Associate Professor Kristin Gjesdal
Tid og sted: 7. des. 2017 14:15 - 16:00, Seminarrom 152 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Kristin Gjesdal, Associate Professor at Temple University and Professor II at IFIKK, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception

Tidligere

Portrait of Professor Leif Wenar (Photo: King's College London).
Tid og sted: 19. okt. 2017 14:15 - 16:00, Seminarrom 219 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Professor Leif Wenar, Chair in Philosophy and Law at King's College London, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Portrait of Jacob Urowsky Professor of Philosophy at Yale University (Photo from Yale University).
Tid og sted: 12. okt. 2017 14:15 - 16:00, Møterom 652 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Jason Stanley, Jacob Urowsky Professor of Philosophy at Yale University, will deliver a talk for Filosofisk seminar this semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.

Portrait of Associate Professor Serena Parkeh (Photo: Northeastern University).
Tid og sted: 28. sep. 2017 14:15 - 16:00, Seminarrom 152 Georg Morgenstiernes Hus

Serena Parekh, Associate Professor at Northeastern University in Boston, will deliver the talk "Rejecting Long-Term Encampment: Towards a Moral Framework for Refugee Resettlement" for Filosofisk seminar. The seminar is open for everyone, and will be followed by a reception on the third floor of Georg Morgenstiernes hus.

Portrait of Evelyn Stefansson Nef Distinguished Service Professor Robert B. Pippin (Photo from University of Chicago).
Tid og sted: 7. sep. 2017 14:15 - 16:00, Møterom 452 Georg Morgenstiernes Hus

We are very pleased to announce that Robert B. Pippin, Evelyn Stefansson Nef Distinguished Service Professor at the University of Chicago, will deliver the talk "Hegel on Life as a Logical Concept" for the first Filosofisk seminar of the semester. The seminar is open for everyone, and will be followed by an informal reception.