English version of this page

Om senteret

Haghia Sofia i Istanbul.
Haghia Sofia i Istanbul. Foto: Colourbox.

Senter for islam- og midtøstenstudier forsker på området fra Marokko i vest til Iran i øst, fra Tyrkia i nord til Jemen i sør. Samtidig studerer vi islamsk tro og praksis i andre deler av verden.

Vår kompetanse

Kompetansen ved senteret er tredelt. Vi forsker på den politiske og ideologiske utviklingen i området, islam og andre religioner i midtøsten, og språkene og litteraturen i regionen.

Språk og litteratur

  • arabisk
  • persisk
  • tyrkisk

Senterets mål

Vi vil øke forståelsen for den politiske og kulturelle utviklingen i samtidens Midtøsten og Nord-Afrika, samt utviklingen av religionen islam i bred forstand. Innsikter fra språk- og litteraturvitenskap, religionshistorie, historie, antropologi og statsvitenskap bidrar til et tverrfaglig perspektiv på en region og en kulturkrets i rask endring.

Hvordan samarbeide med oss?

Vi samarbeider bredt både nasjonalt og internasjonalt og skaper faglige møteplasser for forskere ved UiO og i Oslo-regionen. Vi er alltid på jakt etter interessante muligheter for samarbeid.

Tematisk orientert forskning

Senteret ble åpnet den 14. juni 2011 og er et tematisk orientert forskningssenter ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk.

Kontaktinformasjon

Postadresse

Senter for islam- og midtøstenstudier
Institutt for kulturstudier og orientalske språk
Postboks 1010 Blindern
0315 OSLO

 

Besøksadresse

Institutt for kulturstudier og orientalske språk
P. A. Munchs hus
4. etg.
Niels Henrik Abels vei 36
0371 OSLO