English version of this page

Emner og registrering

Institutt for lingvistiske og nordiske studier tilbyr norsk for internasjonale studenter fra trinn 1 til 4.

Tilbudet er ment for utenlandske studenter med opptak som internasjonale studenter ved Universitetet i Oslo.

Emnene våre

Følg disse pekerne for å lære mer om de ulike emnene. På emnesiden vil du også finne semestersider med undervisningsplaner og opplysninger om eksamen.

Kursene som er oppført over varierer fra 5 til 20 studiepoeng. Om du studerer på heltid, skal du ta emner som tilsvarer 60 studiepoeng per år.

Karakterutskriften er ditt offisielle dokument på at du har fullført norskkurs ved UiO, og den bestilles i Studentweb.

Hvilket nybegynnerkurs skal du velge?

  • NORINT0105M og NORINT0106M er for studenter som ønsker å lære grunnleggende norsk, som har travle timeplaner, og tar 30 studiepoeng eller mer i ett semester
  • NORINT0114 er for studenter som bor i Oslo i ett semester. Hvis du tar denne eksamenen  vil du ikke kvalifisere deg til NORINT0120
  • NORINT0110 er det omfattende nybegynnerkurset, for studenter som ønsker å ha muligheten til å fortsette å lære norsk på NORINT0120

Når kan du registrere deg på emnene?

For vårsemesteret 2023 åpner Studentweb for søknader til NORINT-emnene den 1. desember. Søknadsfristen er 12. januar. Resultatet fra opptaket vil være tilgjengelig i Studentweb senest 16. januar.

Vårsemesteret varer vanligvis fra januar til mai/juni. Høstsemesteret varer vanligvis fra august til desember.

Opptaket til NORINT-emnene vil bli gjort i henhold til prioriteringskriteriene, og det vil derfor ikke bli tatt hensyn til når du søker om opptak (så lenge du søker innenfor oppmeldingsfristen).

Hvordan registrere seg på emnene

Du registrerer deg til NORINT-emnene i Studentweb.

Før du logger deg på Studentweb:

  • Finn timeplanen for alle klassene på semestersiden: klikk på emnekodene øverst på denne siden, deretter klikker du på det aktuelle semesteret «Høst/vår 20xx», og så på «Timeplan».
  • Sammenlign timeplanene med timeplanene for dine andre emner, og prøv å unngå kollisjoner.

Etter at du har logget deg på Studentweb må du først fullføre semesterregistreringen. Du får ikke registrert deg til NORINT-emner før du har fullført semesterregistreringen:

  • Hvis NORINT-emnene er tilgjengelige i utdanningsplanen din så følger du denne veiledningen.

  • Hvis du ikke finner NORINT-emnene i utdanningsplanen din så må du følge instruksjonene i denne veiledningen. Veiledningen er ment for enkeltemnestudenter, men fungerer for alle som vil søke på et emne utenom utdanningsplanen sin.

Har det noen betydning om emnene er en del av utdanningsplanen min?

Om du søker på NORINT-emnene via utdanningsplanen din eller ikke har ingen betydning da opptaket gjøres ut ifra prioriteringskriterier. Innkommende utvekslingsstudenter skal kunne legge NORINT-emnene i utdanningsplanen sin, men det er ikke nødvendig da det ikke har noen påvirkning på opptaket.

Masterstudenter som gjennomfører hele graden sin ved Universitetet i Oslo får ikke lagt norskkursene i utdanningsplanen sin fordi planen kun er ment for emner som er en del av deres mastergrad. NORINT-emnene kan ikke inngå som en del av en mastergrad ved Universitetet i Oslo, de må tas i tillegg til graden.

Innreisende mastergradsstudenter på en utvekslingsavtale ved UiO kan bruke NORINT-emner som en del av sin mastergrad så lenge dette er avklart med hjemuniversitetet.

Publisert 11. juli 2014 13:40 - Sist endret 20. sep. 2022 14:31