English version of this page

Norsk for internasjonale studenter

Institutt for lingvistiske og nordiske studier tilbyr norsk for internasjonale studenter fra trinn 1 til 4.

Tilbudet er ment for utenlandske studenter med opptak som internasjonale studenter ved Universitetet i Oslo.

Emnene våre

Følg disse pekerne for å lære mer om de ulike emnene. På emnesiden vil du også finne semestersider med undervisningsplaner og opplysninger om eksamen.

Karakterutskriften er ditt offisielle dokument på at du har fullført norskkurs ved UiO, og den bestilles i StudentWeb.

Når kan du registrere deg på emnene

For vårsemesteret 2020 åpner StudentWeb for søknader til NORINT-emnene den  3. desember. Søknadsfristen er 9. januar. Resultatet fra opptaket vil være tilgjengelig i StudentWeb 13. januar.

Hvordan registrere seg på emnene

Du registrerer deg til NORINT-emnene i StudentWeb.

Før du logger deg på StudentWeb:

  • Finn timeplanen for alle klassene på semestersiden: klikk på emnekodene øverst på denne siden, deretter klikker du på det aktuelle semesteret «Høst/vår 20xx», og så på «Timeplan».
  • Sammenlikn timeplanene med timeplanene for dine andre emner, og prøv å unngå kollisjoner.

Etter at du har logget deg på StudentWeb må du først fullføre semesterregistreringen. Du får ikke registrert deg til NORINT-emner før du har fullført semesterregistreringen:

  • Hvis NORINT-emnene er tilgjengelige i utdanningsplanen din så følger du denne veiledningen.

  • Hvis du ikke finner NORINT-emnene i utdanningsplanen din så må du følge instruksjonene i denne veiledningen. Veiledningen er ment for enkeltemnestudenter, men fungerer for alle som vil søke på et emne utenom utdanningsplanen sin.

Har det noen betydning om emnene er en del av utdanningsplanen min?

Om du søker på NORINT-emnene via utdanningsplanen din eller ikke har ingen betydning da opptaket gjøres ut ifra en prioriteringsliste. Innkommende utvekslingsstudenter skal kunne legge NORINT-emnene i utdanningsplanen sin, men det er ikke nødvendig da det ikke har noen påvirkning på opptaket.

Masterstudenter som gjennomfører hele graden sin ved Universitetet i Oslo får ikke lagt norskkursene i utdanningsplanen sin fordi planen kun er ment for emner som er en del av deres mastergrad. NORINT-emnene kan ikke inngå som en del av en mastergrad ved Universitetet i Oslo, de må tas i tillegg til graden.

Publisert 11. juli 2014 13:40 - Sist endret 16. okt. 2019 15:08