English version of this page

Aktuelt

Her finner du nyheter om senteret og om forskere tilknyttet Senter for slaviske og østeuropeiske studier.

Demonstrasjon: «Jeg er for parken», skriver jenta på asfalten. Folk i Jekaterinburg protesterer mot at de mister en populær park og samlingsplass fordi det skal bygges en kirke på stedet. Jekaterinburg 16. mai 2019.
Publisert 17. juni 2019 21:15

Offentlige protester skjer hyppigere i dagens Russland enn for noen år siden. I helgens utgave av Morgenbladet, mener Geir Flikke at å forstå denne utviklingen vil kunne bli en nøkkel til å tolke hendelser i vårt store naboland i tiden fremover.

Portrett av Pål Kolstø
Publisert 14. juni 2019 14:50

Pål Kolstø er aktuell med en ny, prestisjetung publikasjon, der han diskuterer det paradoksale begrepet "imperialistisk nasjonalisme", sett i lys av de tradisjonelt motstridende definisjonene av "nasjonalisme" og "imperialisme".

Geir Flikke
Publisert 22. mai 2019 21:58

Geir Flikke deltok nylig på den prestisjetunge ASN World Convention, der akademikere fra 40 ulike land deltok i over 160 faglige paneler og debatter.

Publisert 11. des. 2017 14:02

Det skal han i første rekke bruke til et toårig forskningsopphold ved Humboldt-Universitetet i Berlin, i tillegg til feltarbeid i Kolyma-regionen som ligger lengst nordøst i Sibir.