English version of this page

Aktuelt

Her finner du nyheter om senteret og om forskere tilknyttet Senter for slaviske og østeuropeiske studier.

Folk protesterer mot Putin. En dame holder et russisk flagg, og et banner av Putin med slagord mot ham flyr i vinden.
Publisert 14. nov. 2019 17:58

Anastasia Kriachko Røren, stipendiat ved UiO, presenterte sin forskning under et seminar arrangert av Russian Cinema Research Group ved University College London.

Professor Geir Flikke står i midten av bildet med en mikrofon og snakker ut til et publikum som er utenfor bildet. Bak ham er det en presentasjon. Til høyre for ham ser to kollegaer opp mens han snakker.
Publisert 14. nov. 2019 15:51

Den 4.-5. november ble den årlige konferansen Development of Russian Law arrangert i Helsinki. Geir Flikke, professor i russisk områdekunnskap, var del av programmet.

Svart-hvitt portrettbilde av Martin Nag
Publisert 29. sep. 2019 14:17

Atle Grønn forteller historien om oversetteren som aldri ga opp sitt kall som slavist.

Bilde av Valerij Berkov
Publisert 10. sep. 2019 23:13

Professor Atle Grønn har skrevet en biografisk kronikk om Valerij Berkov: russeren som viet hele sitt liv til det norske språk - tross et nærmest kronisk avstandsforhold til Norge.

Bilde av Aleksej Navalnyj
Publisert 10. sep. 2019 21:50

Geir Flikke trekker frem sommerens mange demonstrasjoner i Russland, og hvordan de russiske myndighetenes håndtering av dem har stimulert til økt motstand mot Putins regime.

Demonstrasjon: «Jeg er for parken», skriver jenta på asfalten. Folk i Jekaterinburg protesterer mot at de mister en populær park og samlingsplass fordi det skal bygges en kirke på stedet. Jekaterinburg 16. mai 2019.
Publisert 17. juni 2019 21:15

Offentlige protester skjer hyppigere i dagens Russland enn for noen år siden. I helgens utgave av Morgenbladet, mener Geir Flikke at å forstå denne utviklingen vil kunne bli en nøkkel til å tolke hendelser i vårt store naboland i tiden fremover.

Portrett av Pål Kolstø
Publisert 14. juni 2019 14:50

Pål Kolstø er aktuell med en ny, prestisjetung publikasjon, der han diskuterer det paradoksale begrepet "imperialistisk nasjonalisme", sett i lys av de tradisjonelt motstridende definisjonene av "nasjonalisme" og "imperialisme".

Geir Flikke
Publisert 22. mai 2019 21:58

Geir Flikke deltok nylig på den prestisjetunge ASN World Convention, der akademikere fra 40 ulike land deltok i over 160 faglige paneler og debatter.

Publisert 11. des. 2017 14:02

Det skal han i første rekke bruke til et toårig forskningsopphold ved Humboldt-Universitetet i Berlin, i tillegg til feltarbeid i Kolyma-regionen som ligger lengst nordøst i Sibir.