English version of this page

Rom og utstyr

IMV har en rekke spesialrom og utstyr tilgjengelig for instituttets studenter, ansatte og gjester.

Bildet kan inneholde: rom, bygning, møbler.

Instituttet har en moderne og godt utstyrt elektrolab. Her kan studenter utføre bl.a. lodding, kabling og arbeid med mikro-PC.

I fjerde etasje har vi et rom med flygel og historiske tasteinstrumenter. Rommet er tilgjengelig for ansatte og for studenter som får undervisning i klaver.

fourMs lab'en (Music, Mind, Motion, Machines) inneholder det ypperste innen avanserte systemer for bevegelsessporing og avspilling av lyd i rom. Laben er sentral i arbeidet ved RITMO, men er også åpen for andre forskere ved UiO. Laben er lokalisert ved RITMO, Harald Schjelderups hus. 

Bildet kan inneholde: blandingskonsoll, elektronikk, lydutstyr, opptaksstudio, teknologi.

Lydstudio ved IMV brukes til undervisning, studentprosjekter og forskning. Studioet er bygget på et fullverdig Pro Tools HDX-system med Avid S6 M40 som kontrollflate. 

Midirommet ved IMV brukes til undervisning og selvstendig arbeid i fag som spenner seg fra komposisjon til musikkproduksjon og programmering. Rommet har et mindre innspillingsstudio av god kvalitet med et godt isolert opptaksrom. Rommet har også flere individuelle arbeidsstasjoner utstyrt med lydkort, mikrofon, MIDI-keyboard.

IMV sitt Mikserom er optimalisert for å tilby det beste av analog og digital teknologi til miksing og mastering. 

Vi har en rekke øvingsrom og samspillrom ved Institutt for musikkvitenskap. Disse er tilpasset både egenøving, studentprosjekter og undervisning. NB! Vi gjør oppmerksom på at det kun er bachelor- og masterstudenter ved instituttet som har anledning til å bruke rommene.

Rommet brukes hovedsaklig til undervisning og inneholder en high-end opptaksløsning; Wolfvision Cynap. Ved bruk av et PTZ-kamera fra Logitech og en bærbar mikrofon kan man gjøre forelesningsfangst av meget god kvalitet, som deretter publiseres på emnesiden.

Videolaben brukes til ulike former for opptak og redigering av lyd og bilde. Den er også tilrettelagt for streaming, opptak med green screen, voice-over-opptak, og lignende. 

Her finner du nyttig informasjon om bruk av rommet. Vi gjør oppmerksom på at det kun er studenter ved IMV, og med piano som hovedinstrument, som har tilgang til rommet.

Her finner du nyttig info relatert til dokumentasjon og reglement. Vi gjør oppmerksom på at det kun er studenter med relevante emner som har tilgang til rommet.

Her finner du nyttig informasjon om bruk av rommet og dokumentasjon. Du finner også liste over hvilket utstyr som er i rommet. Vi gjør oppmerksom på at det kun er studenter med ved IMV, og som tar relevante mener, som har tilgang til rommet.

Her finner du nyttig informasjon rundt dokumentasjon og reglemnt. Vi gjør oppmerksom på at det kun er studenter med godkjent bakgrunn innen produksjon som gis tilgang til rommet.