English version of this page

KLIMER: Klima, miljø og energi

Hvordan begynte de nåværende miljøkrisene? Hva er røttene til dagens økologiske problemer og hva kan vi lære av tidligere feil og suksesser?

 Enorme trerøtter dekker et tempel i Kambodsja.
Foto: James Wheeler, Unsplash.com

Om gruppen

KLIMER er en tverrfaglig forskningsgruppe som er interessert i KLima, Miljø og EneRgi fra et (for-)historisk perspektiv. Gruppen er åpen for alle forskere med interesse for fortidens miljøspørsmål.

Dagens klimaforandringer har økt interessen og engasjementet for miljøhumanoria. Vi vil betrakte og undersøke dagens utfordringer gjennom et (for-)historisk perspektiv: Hvordan endte vi opp med disse miljøutfordringene? Hva kan vi lære av tidligere erfaringer?

Vi forsker på samhandlingen mellom menneske og natur fra tidlige sivilisasjoner og frem til den lille istid. Vi ser også på moderne petroleumskulturer og miljøbevegelser.

Gruppen vår består av forskere i alle karrierestadier med bakgrunn innen historie, arkeologi, litteraturvitenskap, museologi og konservering. Sammen utforsker vi klima, miljø og energi gjennom en rekke nye perspektiver, som for eksempel nye tidsrom, tverrfaglig tilnærming og «more-than-human-approaches».

 

Samarbeid

 

Studieprogrammer og emner

Bachelor

Master

Publisert 31. jan. 2022 10:27 - Sist endret 22. sep. 2022 09:53