English version of this page

Senter for islam- og midtøstenstudier

Fargerike paraplyer hengende over en gate i Istanbul. Foto.
Foto: Colourbox.

Senter for islam- og midtøstenstudier (SIMS) bruker innsikter fra språk- og litteraturvitenskap, religionshistorie, historie, antropologi og statsvitenskap til å forstå utviklingen i Midtøsten og Nord-Afrika. SIMS arrangerer seminarer som utforsker kulturelle, politiske og ideologiske utviklinger, diskurser knyttet til islam og andre religioner i området, samt språk og litteratur i MENA-regionen. 

Forskning

SIMS undersøker tradisjonene, historien, språkene, religionene, og litteraturen i Midtøsten. Vi vil forstå hvordan islam og samfunnene i Midtøsten utvikler seg i vår tid.

Vi studerer islamsk tro og praksis i flere deler av verden, inkludert Norge. Vi arbeider med sentrale språk som arabisk, persisk, tyrkisk og hebraisk.

Om senteret

Senteret er et tverrfaglig samarbeid for å forstå utviklingen i Midtøsten og Nord-Afrika. Flere fagområder på tvers av Institutt for kulturstudier og orientalske språk er involvert i arbeidet ved senteret.

Arrangementer

Ingen kommende arrangementer.

Ressurser

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få oppdateringer om arrangementer og forskningen ved senteret!

Du må ikke oppgi navn, vi trenger bare din e-postadresse for å sende ut informasjon. Du kan se personvernerklæringen for UiOs nyhetsbrev her. Hvis du har spørsmål kan du kontakte ansvarlig for nyhetsbrevet her.