Forskargrupper
Forskargruppene er oppretta av forskarar ved ILN med ei felles interesse for utvalde metodar, problemstillingar eller forskingsobjekt.

Forskergruppen forenes i en interesse for bokhistoriske, tekstkritiske, resepsjonshistoriske og -teoretiske spørsmål.
Forskergruppen for klinisk lingvistikk og språktilegnelse ved ILN består av forskere og stipendiater ved ILN og enkeltforskere fra andre, samarbeidende institusjoner. Mange av oss er tilknyttet Senter for flerspråklighet.

Nordisk litteratur i bevegelse er en gruppe som utforsker ulike aspekter ved kulturmøter (multikulturalisme, rasisme, migrasjon) og hvordan forestillinger om norsk og nordisk identitet endrer seg i tid og rom.

Norrøn filologi er studiet av vestnordisk språk og litteratur i middelalderen. Norrønfilologien skal fortolke og formidle de skriftlige kildene til norsk og islandsk språk og litteratur fra vikingtida til reformasjonen.

Denne gruppa består av forskere i alle aldre, fra masterstudenter til etablerte professorer. Felles for medlemmene i gruppa er interesse og nysgjerrighet for språk og sosial samhandling i alle former, og vi møtes jevnlig til datasesjoner og uformelle faglige diskusjoner.
Høres dette interessant ut? Ta gjerne kontakt med Marja Etelämäki.
Forskergruppa arbeider med ulike aspekter knyttet til det å lære seg norsk som andrespråk i voksen alder.

Forskergruppa i språkendring samler forskere fra ulike lingvistiske disipliner som arbeider med diakrone spørsmål.

Superlingvistikk anvender formell lingvistisk metodologi for å analysere gester, musikk, dans, dyrelyder og ulike former for ikke-verbal kommunikasjon.
Forskergruppen er opptatt av hvordan tekster brukes og virker i samfunnet.